چگونه به کودک مبتلا به اتیسم کمک کنیم؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

چگونه به کودک مبتلا به اتیسم کمک کنیم؟

۱- بی توجهی، اشاره دارد به اعتنا نکردن برنامه ریزی شده، با توجه به دلایل احتمالی بروز رفتار نامناسب، این راه حل می تواند به عنوان یک راه تأثیرگذار در نظر گرفته شود. در این رویکرد والدین حتی اگر بعد از بدخلقی،  اشتباهی دیگر از کودک سر زند، باید به بی توجهی خود ادامه دهند و هیچ بازخوردی به رفتار بدخلقی او نشان ندهند. برای تأثیرگذاری این راه حل نیاز به کوشش و سماجت در بی توجهی است. این را در نظر داشته باشید که شما به رفتار کودک بی اعتنا هستید تا خود کودک مبتلا به اتیسم.


۲- یکپارچه سازی حسی استفاده از راهبردهای حسی در این روش ممکن است در نظر گرفتن طبیعت عاطفی بروندادهای رفتاری غیرممکن به نظر برسد. در حالی که پاسخ های عاطفی به میزان بالایی می تواند در رفتار احساس شود.پس تلاش کنید کودکتان را درحالت موازنه حسی قرار دهید و او را در محیط هایی که از لحاظ حسی دچار چالش می کند قرار ندهید.برای مثال قرار گرفتن یک کودک اتیستیک در یک سالن سینما با محرکات حسی بیشمار و ازار دهنده.


۳- داشتن یک محیط امن برای مطمئن شدن از اینکه کودک مبتلا به اتیسم شما به خود و دیگران یا اموال آسیب نرساند.


۴-  کنترل رفتار از آغاز بروز، تا اینکه یک دفعه شما تشخیص دهید که رفتار بدخلقی کودک در حال انفجار است،و آنموقع اقدام به مداخله کنید.برای همین فوراً رفتار کودک مبتلا به اتیسم  را نسبت به بعضی محرکات کنترل کنید.

۵- استفاده از عبارتهایی به صورت تک کلمه ها برای کمک به کودکتان برای بهبود و سازماندهی رفتارش.این امر می تواند شامل یادآوری به او با گفتن ” نه هنوز” یا ” من منتظرم” به عنوان یک راه برای نهادینه کردن دستورات باشد، استفاده از عبارت ها، به نسبت کنترل او، قوی تر عمل می  کنند.
۶- سرنخ های دیداری، ممکن است به کودکان مبتلا به اتیسم که نمی توانند صحبت کنند، کمک کند. سیستم ارتباط (تسهیل شده) ،کارتهای تصویر را به کار می برد که شامل ساکت، توقف، انتظار و دیگر موارد می شود که می تواند کمک کند که کودک بداند از او چه انتظاری داشته اند و دارند.


۷- ایجاد جملات با معنی و سریع برای مطمئن شدن از اینکه کودک مبتلا به اتیسم می داند که رفتارش نتیجه ای را که او می خواهد به دنبال نخواهد داشت. بعضی وقتها این مسئله در مکان های عمومی رخ می دهد و باعث ایجاد شرمندگی رنج آوری در مکان عمومی می شود و متاسفانه به دنبال آن، تأمین خواسته های کودک برای آرام کردن این انفجار پرخاشگری و قشقرق، فقط رفتار قشقرق را تقویت می کند.پس به یاد داشته باشد در موقعیت بد خلقی کودک اتیستیک شما فرصت توضیحی برای کودک خود ندارید و فوراً می بایستی این نوع رفتار را خاموش کنید.

 8- شمردن می تواند به بعضی از کودکان مبتلا به اتیسم کمک کند .به آنها یاد بدهید تا ۳ را بشمارند و یا اینکه در موقعیتهای خاص خودتان این کار را برای او انجام دهید فقط وقتی این راهکار را تمرین کردیم، دیگر کلمات را به کار نمی بریم.


۹- کاربرد اشیاء بی تکلف و آشنا برای جهت دادن به توجه. بعضی بچه ها ممکن است مشکلات حسی داشته باشند که نیاز به برآوردن آن داشته باشند. یک شی را انتخاب کنید که مطلوب و مناسب باشد و به بچه در موقعیت های پر استرس آرامش بدهد.برای مثال استفاده از برخی اشیاء صدادار که ممکن است کودکتان از آن خوشش بیاید.


۱۰-  وقتی که با هجوم نگاه های افراد ناآشنا مواجه می شوید تمرکز بر فرزند مبتلا به اتیسم خود را حفظ کنید و هرگز به این فکر نکنید که مردم راجع به مهارتهای والدینی شما چه می گویند، چرا که نظر آنها کمکی به شما نمی کند.

تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود