پیراستام

داروی پیراستام چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
(درباره اختلال حرکتی بیشتر بدانیم) آتروفی اختلال تیک اختلال کم توجهی اختلال یادگیری بیش فعالی بیماری مغز و اعصاب بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری کیاری یا کیاری تالیف دکتر نرجس جعفری تشنج تگاتارد حبیبه نژاد بیگلری داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی لاموتریژین چیست؟ در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود دومپریدون دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ریتالین ریسپریدون سدیم وال پرات سندرم عصبی همراه با حرکات اضافی چیست سیمیوال فلج مغزی فنوباربیتال فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص پردنیزولون كاربامازپين لوتیراستام مموری پاور مننژیت مُهره‌شِکافیا اسپینا بیفیدا مکمل ها نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویگاباترین پیراستام چکیده جامعی از کتاب تکامل نلسون کلوبازام یا سرسام

داروی پیراستام چیست؟

پیراستام چیست؟

این دارو یک داروی مکمل است که از اسید آمینو بوتریک گرفته می شود که یک ترکیب مصنوعی است که برای بهبود عملکرد مغز استفاده می شود ولی اکثرا ثابت شده که دارای اثرات ملایم و معتدل هستند. پیراستام یکی از اولین داروها در نوع خود بود که رواج پیدا کرد و فرمول آن مربوط به شرکت داروسازی یو.سی.بی واقع در بلژیک است.

عملکرد پیراستام در مغز چگونه است؟ این دارو تاثیرات روانی متعددی دارد چون می تواند سامانه های انتقال عصبی را منظم و متعادل نماید. تحقیقات نشان می دهند که این دارو می تواند تاثیرات مفیدی برسلامت ذهنی-ادراکی داشته باشد که این به دلیل خواص حفاظت عصبی و ضد تشنجی آن، توانایی اش برای بهبود گردش خون و عملکرد مغز برای تشکیل و سازماندهی مجدد ارتباطات عصبی به ویژه در واکنش به یادگیری یا کسب تجربه می باشد.

موارد استفاده از این دارو

وقتی صحبت از سلامتی و بهبود شرایط بدنی و احساس رفاه می شود، این دارو چه نقشی دارد؟ هنوز تحقیق بیشتری نیاز است تا تایید شود که پیراستام سالم و موثر است ولی پژوهش هایی که تا به حال انجام شده اند، اعلام می کنند که موارد استفاده از این دارو می تواند شامل شرایط زیر باشد:

  • افزایش سیالیت غشای سلولی که برای انجام وظیفه مناسب، زیست پذیری، رشد و تولید مثل سلول ها لازم است
  • حفاظت دربرابر ناهنجاری های عصبی مثل آلزایمر و دمانس
  • جلوگیری از زوال عقل
  • کاهش تشویش و اضطراب
  • کمک به درمان صرع از جمله نوعی که واکنش غیر ارادی نامیده می شود
  • کمک به بهبودی پس از بازیابی به دلیل ضربه خوردن و صدمه مغزی
  • جلوگیری از تنگ شدن رگ های خونی و بهبود گردش خون
  • جلوگیری از لخته شدن خون در رگ ها و قلب به وسیله چسبیدن به سلول های داخل رگ ها
  • درمان سرگیجه
  • کمک به بازیابی پس از مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر مثل هروئین
  • کمک به درمان بی خوابی
  • کمک به درمان کم خونی سلولی
  • مداوای ناهنجاری عصبی و عضلانی که یک بیماری است که باعث حرکات تکراری غیرارادی به دلیل استفاده طولانی از داروهای مربوط به روان درمانی می باشد.

    ۵ فایده احتمالی پیراستام

    بررسی هایی که تاکنون انجام شده اند، نشان می دهند که بعضی از مهمترین فواید پیراستام عبارتند از:

     درمان کاهش درک

    یک تحلیل فراگیر که به بررسی یافته ها از تحقیقات انسانی پرداخت، اعلام کرد که پیراستام می تواند باعث بهبود درک در بین افرادی شود که دچار کاهش درک هستند مثل افراد پیر و مسن، اما به نظر نمی رسد که این منافع بتوانند شامل افراد سالمی شوند که مغز آنها به طور معمولی کار می کند. بعضی از منافع این دارو شامل افزایش مصرف گلوکز و اکسیژن در مغز افرادی می شود که بهبود و پیشرفت در درک و فهم داشته اند.

    به منظور تجربه نمودن کاهش قابل توجه  میزان درک که اختلال در حافظه بدلیل پیری نیز نامیده می شود مثل کاهش علائم اضطراب، سوء ظن و از دست دادن حافظه؛ معمولا مصرف مقدار زیادی پیراستام لازم است.

    این دارو اغلب در یک دوره ۶ تا ۱۲ هفته ای مصرف می شود و گاهی باعث اثرات جانبی ناخواسته می گردد. پژوهشگران معتقدند که بعضی بیماران مبتلا به کاهش درک و فهم ممکن است نیاز به استفاده درازمدت از پیراستام به منظور کند کردن میزان پیشرفت بیماری داشته باشند.

    همه تحقیقات اعلام نکرده اند که پیراستام باعث بهبودهای مهم در فهم و درک می شود. بعضی بررسی ها می گویند که پیراستام هیچ اثری ندارد یا فقط  دارای اثرات کم و محدود در مقایسه با داروهای دیگر است.

    جلوگیری از لخته شدن خون

    تحقیقات نشان می دهد که پیراستام می تواند پس از آسیب قلبی عروقی، مفید باشد زیرا از لخته شدن خون جلوگیری می کند. همچنین مشخص شده که پیراستام دارای اثرات پیشگیری کننده در بیمارانی است که تحت عمل جراحی شریان قلب قرار می گیرند. همچنین این دارو با بهبود جریان خون و کمک به جلوگیری از تنگ شدن رگ های خونی تاثیر بسزایی در بهبود جریان خون بدن دارد.

    چون پیراستام می تواند از لخته شدن خون پیشگیری نماید، این دارو از نظر میزان توانایی اش برای کاهش خطر ضربه های مختلف، مورد تحقیق قرار گرفته است. در بعضی از پژوهش ها نشان داده شده که پیراستام به بازیابی پس از وارد شدن ضربه کمک می کند ولی به دلیل یافته های بی نتیجه تحقیق، هنوز توصیه نمی شود که بیمارانی که در مرحله بازیابی و بهبود پس از ضربه به سر می برند و دچار خونی شدید هستند، به طور روزانه از پیراستام استفاده کنند.

    مراقبت در برابر استرس اکسیداتیو

    مدارک و شواهدی وجود دارند که نشان می دهند که این دارو باعث افزایش سلالیت غشای سلولی در مغز می شود و سفتی و استحکام مرتبط با استرس اکسیداتیو و چربی را کاهش دهد. به نظر می رسد که پیراستام به عادی شدن حالت سلالیت کمک می کند که این وضع در زمانی مهم است که رادیکال های آزاد به هم چسبیده اند و یا ورم، صدمه و عوارض پیری ایجاد مشکل کرده اند. پژوهشگران همچنین به بررسی منافع پیراستام در رابطه با از دست رفتن سلالیت غشای مغز در حالت کاهش شناختی پرداخته اند.

    کمک به حافظه کوتاه مدت و استعداد یادگیری

    یک تحقیق اعلام کرد که استفاده از پیراستام به مدت ۱۴ روز منجر به یادآوری بهتر کلمات و بهبود عملکرد حافظه کوتاه مدت می شود.

    همچنین این دارو در بین کودکان مبتلا به بی خوابی آزمایش شد. در حالی که بررسی نتایج، شکل پیچیده و توضیح سختی دارند ولی پژوهش های خاص اعلام کرده اند که مصرف پیراستام منجر به بهبود کیفیت مطالعه، یادگیری لغت و درک مطلب می شود.

     بهبود رفتار

    وقتی نوبت بحث بهبود رفتار و خلق و خو می شود، تحقیق بیشتری راجع به اثرات پیراستام نیاز است. مقدار زیادی از مدارک نقلی وجود دارند که می گویند پیراستام می تواند به بهبود اخلاق، رفتار، سلامت ذهن، تمرکز، هوش شفاهی، انرژی، انگیزه و غیره منجر شود ولی تاکنون اثبات علمی در این زمینه محدود بوده است. همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد که پیراستام احتمالا می تواند به عنوان یک داروی ضد افسرگی استفاده شود، عملکرد مغز را بهبود دهد و تاثیرات منفی ترک مواد مخدر و الکل را بر روی سامانه عصبی مرکزی کاهش دهد.

    اما این نگرانی وجود دارد که در حالی که پیراستام ممکن است به طور موقت باعث بهبود رفتار شود، ولی مصرف مقدار زیادی از این دارو می تواند منجر به وابستگی و اثرات ترک در زمانی شود که مصرف دارو متوقف می گردد.

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود