بوسپیرون چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
(درباره اختلال حرکتی بیشتر بدانیم) آتروفی اختلال تیک اختلال کم توجهی اختلال یادگیری بیش فعالی بیماری مغز و اعصاب بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری کیاری یا کیاری تالیف دکتر نرجس جعفری تشنج تگاتارد حبیبه نژاد بیگلری داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی لاموتریژین چیست؟ در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود دومپریدون دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ریتالین ریسپریدون سدیم وال پرات سندرم عصبی همراه با حرکات اضافی چیست سیمیوال فلج مغزی فنوباربیتال فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص پردنیزولون كاربامازپين لوتیراستام مموری پاور مننژیت مُهره‌شِکافیا اسپینا بیفیدا مکمل ها نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویگاباترین پیراستام چکیده جامعی از کتاب تکامل نلسون کلوبازام یا سرسام

بوسپیرون چیست؟
بوسپیرون یک داروی ضد اضطراب است. در بیماری اضطراب هورمون ها و مواد شیمیایی مغز از حالت تعادل خارج شده اند که بوسپیرون به بازگشت این تعادل کمک می کند.
این دارو به درمان علایم اضطراب مانند ترس، تنش، تحریک پذیری، سر گیجه، تپش قلب و سایر علائم فیزیکی کمک می کند.
بوسپیرون داروی ضد روان پریشی یا آنتی سایکوتیک نیست و نباید به جای دارو های تجویز شده برای اختلالات سایکوتیک استفاده شود.

هشدار
اگر در ۱۴ روز گذشته دارو های زیر را مصرف کرده اید نباید از بوسپیرون استفاده کنید:
ایزوکربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، رازاژیلین، سلژیلین، ترنیل سیپرومین،

قبل از استفاده بوسپیرون
-اگر به بوسپیرون آلرژی دارید نباید آن را استفاده کنید.
-اگر مشکل کبدی یا کلیوی دارید برای اینکه دارو آسیبی به شما نزدن در این مورد به پزشک خود اطلاع دهید تا تنظیم دوز انجام شود.
-انتظار نمی رود که بوسپیرون به جنین آسیب بزند، اما هم چنان اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید به پزشک خود اطلاع دهید.
-اطلاعاتی راجع به این که بوسپیرون وارد شیر مادر می شود یا خیر وجود ندارد، با این وجود هم چنان اگر در دوران شیر دهی هستید به پزشک خود اطلاع بدهید.
-بوسپیرون برای استفاده در افراد زیر ۱۸ سال توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تایید نشده است اما در برخی کودکان و نوجوانان با دوز مناسب و کنترل کامل پزشکی تجویز شده است.

نحوه مصرف بوسپیرون
-بوسپیرون را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. پزشکتان ممکن است در زمان های مختلف دوز مصرفی شما را کم یا زیاد کند تا بهترین نتیجه حاصل شود. به هیچ وجه دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا مدت زمان طولانی تر مصرف نکنید.
-می توانید بوسپیرون را با غذا یا بدون غذا استفاده کنید.
-برخی قرص های بوسپیرون درجه بندی شده اند تا در صورت تجویز پزشک بتوان آن ها را به ۲ یا ۳ قسمت شکست و در هر بار مصرف دوز کمتری از دارو را دریافت کرد. اگر قرصی به شکل نا مساوی شکسته باشد، و تکه مورد نظر خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد نباید آن را استفاده کرد. به دقت از دستور پزشک برای میزان مصرفی در هر دوز پیروی کنید.
-برخی قرص های ضد اضطراب در صورتی ک یک باره قطع شوند می توانند علایم ترک ظاهر کنند، لذا اگر بخواهید داروی خود را به بوسپیرون تغییر دهید باید به مرور دوز آن را کم کنید خصوصا اگر مدت زمان زیادی دارو قبلی را استفاده می کردید.
-قبل از انجام آزمایش های پزشکی باید با پزشک خود و مسئول آزمایشگاه صحبت کنید، بوسپیرون می تواند در نتیجه برخی تست ها اشتباه ایجاد کند، در این صورت لازم است ۴۸ ساعت قبل از آزمایش مصرف بوسپیرون را قطع کنید.
-بوسپیرون باید در دمای اتاق و به دور از نور، گرما و رطوبت نگهداری شود.
-در صورتی که یک دوز بوسپیرون را فراموش کردید، در اولین فرصت آن را مصرف کنید مگر اینکه خیلی نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی باشد، به هیچ وجه برای جبران دوز از دست رفته داروی بیشتر مصرف نکنید.

پرهیز
-بوسپیرون می تواند واکنش شما را کند کند، یا در تفکر شما اختلال ایجاد نماید، در صورت انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، مانند رانندگی لازم است مراقب باشید.
-مصرف الکل می تواند عوارض جانبی بوسپیرون را تشدید کند.
-مصرف گریپ فروت و آب میوه گریپ فروت با بوسپیرون تداخل دارد و نباید هم زمان مصرف شود.

عوارض جانبی بوسپیرون
عوارض شایع بوسپیرون شامل:
-سردرد
-سرگیجه و خواب آلودگی
-مشکلات خواب و بی خوابی
-حالت تهوع، ناراحتی معده
-احساس عصبی بودن یا هیجان داشتن می باشد.

در صورت بروز هر کدام از علایم زیر سریعا با پزشک خود تماس بگیرید:
-درد قفسه سینه
-تنگی نفس
-احساس سبکی سر، مانند احساس قبل از بیهوش شدن
-علایم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.

تداخلات با سایر دارو ها
-مصرف دارو هایی که شما را آرام یا خواب آلود می کند همراه با بوسپیرون می تواند باعث کند شدن تنفس و مشکلات دیگر شود، لذا قبل از تجویز بوسپیرون مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع بدهید:
-قرص خواب
-شل کننده عضلات
-سایر دارو های ضد اضطراب
-دارو های ضد افسردگی
-دارو های ضد صرع
-دارو های ضد درد مخدری مانند کدئین و مورفین

موارد مصرف بوسپیرون

در کنترل کوتاه مدت اختلالات اضطرابی دوز شروع اولیه ۵ میلی گرم دو تا سه بار در روز است. افزایش دوز به میزان ۵ میلی گرم هر دو سه روز یکبار در صورت نیاز انجام می شود. حداکثر دوز توصیه شده روزانه ۶۰-۴۵ میلی گرم در دوزهای منقسم است.

منبع:وب سایت دکتر حبیبه نژاد بیگلری – فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود