ایزیکام

جدول محتوایی

برچسب‌ها
(درباره اختلال حرکتی بیشتر بدانیم) آتروفی اختلال تیک اختلال کم توجهی اختلال یادگیری بیش فعالی بیماری مغز و اعصاب بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری کیاری یا کیاری تالیف دکتر نرجس جعفری تشنج تگاتارد حبیبه نژاد بیگلری داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی لاموتریژین چیست؟ در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود دومپریدون دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ریتالین ریسپریدون سدیم وال پرات سندرم عصبی همراه با حرکات اضافی چیست سیمیوال فلج مغزی فنوباربیتال فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص پردنیزولون كاربامازپين لوتیراستام مموری پاور مننژیت مُهره‌شِکافیا اسپینا بیفیدا مکمل ها نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویگاباترین پیراستام چکیده جامعی از کتاب تکامل نلسون کلوبازام یا سرسام

 ایزیکام

قرص ایزیکام ۲۵۰ دارویی است که برای بهبود علائم بیماری پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به شکل قرص خط دار است که ترکیبات مختلفی از جمله لوودوپا و کربی دوپا مونوهیدارت در آن به کار رفته اند و نسبت آنها به صورت زیر است:

لوودوپا     250 میلی گرم
کربی دوپا مونوهیدرات  99/26 میلی گرم
کربی دوپا    25 میلی گرم

قرص ایزیکام ۲۵۰ چگونه در بدن عمل می کند؟

دانشمندان بر این عقیده هستند که کمبود دوپامین در مغز سبب بروز بیماری پارکینسون می شود به همین دلیل تلاش می کنند تا قرص هایی را طراحی کنند که ترشح این ماده مهم در مغز را بالا ببرد. لوودوپا که یکی از ترکیبات اصلی این دارو است در فرآیندهای مغزی به دوپامین تبدیل می شود. این تبدیل توسط آنزیمی به نام Aromatic L-amino acid decarboxylase انجام می شود. برای انجام این واکنش ویتامین ب ۶ باید در بدن وجود داشته باشد. به همین دلیل گاهی همراه با این دارو ویتامین ب ۶ نیز تجویز می گردد. امروزه برای ماندگاری بیشتر لوودوپا در خون داروها به صورت لوودوپا+ کربی دوپا تولید می شوند و همین امر سبب می شود لوودوپا به مدت بیشتری در مغز بماند و از سد خونی عبور کند.

موارد مصرف 

همانطور که در بالا بدان اشاره کردیم قرص ایزیکام ۲۵۰ برای پیشگیری از علائم بیماری پارکیسنون مانند لرزش های موجی و سختی عضلات تجویز می گردد. این قرص روند پیشرفت این علائم را کند می کند و در بسیاری از موارد باعث بهبودی بیمار می گردد. همچنین، این قرص از بروز سندروم پارکینسون علامتی جلوگیری می کند. سندروم پارکینسون علامتی سندرومی است که علائم آن مشابه به بیماری پارکینسون است اما دلیل اصلی بروز آن مسمومیت و التهاب در بافت مغزی است. بهتر است بدانید اگر سندروم پارکینسون در اثر مصرف داروها به وجود آمده باشد، مصرف قرص ایزیکام ۲۵۰ اثری در بهبود علائم ندارد!

نحوه مصرف

پزشک بهترین کسی است که در این باره می تواند به شما مشاوره دهد. زیرا ابتدا وضعیت جسمانی شما را بررسی می کند و سپس با توجه به اطلاعات کاملی که در دست دارد بهترین روش مصرف را به شما پیشنهاد می دهد. به طور کلی روش مصرف قرص ایزیکام ۲۵۰ به صورت زیر است:

برای بیمارانی که قبلا از هیچ دارویی استفاده نکرده اند و تازه می خواهند درمان را شروع کنند روزی نصف تا یک قرص و نیم از این قرص ایزیکام۱۰۰/۲۵ باید مصرف شود و یا روزی نصف یا یک قرص کامل ایزیکام ۲۵۰/ ۲۵ مصرف گردد.

مقدار مصرفی ممکن است هر سه روز و یا هفت روز یکبار افزایش یابد.

مقدار قرص مصرفی در طول ۲۴ ساعت نباید بیشتر از ۷ قرص ایزیکام ۲۵/۱۰۰ و یا ۴ قرص ایزیکاک ۲۵/۲۵۰ باشد.

بهتر است این قرص ۳ تا ۴ بار در طول روز مصرف شود.

عوارض جانبی

عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز می کند بی شک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض جانبی قرص ایزیکام ۲۵۰ به شرح زیر است:

تهوع

استفراغ

نوسانات خلقی

افزایش اضطراب و بی قراری

اختلالات خواب

طعم فلز در دهان

گیجی

اختلال ادراک

توهم

افسردگی

حرکات غیر ادرای مانند پرش عضلانی و اسپاسم پلک چشم

موارد منع مصرف

کسانی که از حساسیت های شدید رنج می برند و به ترکیب لوودوپا یا کربی دوپا حساسیت دارند نباید از این قرص استفاده کنند.

تفاوت قرص ایزیکام ۲۵۰ و رستین ۷/۰

رستین قرصی است که برای بیماری پارکینسون تجویز می گردد و به شیوه ای متفاوت از ایزیکام به بالا رفتن میزان دوپامین در مغز کمک می کند. مورد مهمی که در مورد این قرص وجود دارد این است که معمولا رستین ۷/۰ برای بهبود بیماری پارکینسون جوانان تجویز می گردد، اما لودووپا ( که یکی از ترکیبات قرص ایزیکام است) برای سنین بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

وب سایت دکتر حبیبه نژاد بیگلری – فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود