مونته لوکاست چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

مونته لوکاست چیست؟
آسم یک بیماری شایع تنفسی ناشی از التهاب راه‌های هوایی ریه ها می باشد.التهاب موجب تحریک ماهیچه های اطراف مجاری هوایی می گردد و انقباض این ماهیچه ها موجب تنگ شدن مجاری هوایی می شود و این پدیده موجب سخت‌تر شدن عبور هوا از مجاری و بروز علائمی همچون خس خس سینه، احساس فشار در قفسه ی سینه، تنگی نفس و…می گردد.
التهاب در مجاری هوایی همچنین موجب افزایش ترشح مخاط در این نواحی می گردد که می‌تواند سرفه های پی در پی به همراه داشته باشد.
علائم آسم در شرایطی می‌تواند تشدید گردد که به این موقعیت ها حمله آسمی می گویند و برخی افراد در موقعیت هایی همچون انجام فعالیت ورزشی و آلودگی هوا، این حملات را تجربه می کنند.
حمله ی آسم ناشی از تولید ناقل های شیمیایی به نام لوکوترین هاست که در بدن مسئول ایجاد التهاب می باشند. مونته لوکاست با مهار اثرات لوکوترین ها به کنترل علائم آسم کمک می نماید. این دارو به ویژه برای افرادی که علائم آسم آنها ناشی از انجام فعالیت‌های ورزشی یا حساسیت فصلی می باشد مناسب می باشد.

پیش از شروع مصرف مونته لوکاست
-در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی پزشک را در جریان قرار دهید.
-لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید تا در صورت امکان وقوع تداخل دارویی معنادار، اقدامات لازم صورت گیرد.
-چنانچه سابقه ی حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه آن دارید حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

نحوه ی صحیح مصرف مونته لوکاست
-این دارو معمولاً به صورت یک قرص در روز تجویز می گردد و بهترین زمان مصرف آن عصرها می باشد.

-قرص ۱۰ میلی گرمی را می توانید با یک لیوان آب قبل یا پس از غذا میل نمایید.
-قرص های کوتاه لوکاست که برای اطفال تجویز می گردند، معمولاً جویدنی و طعم دار می باشند. بهتر است این قرص ها با معده ی خالی (یک ساعت قبل یا دو ساعت پس از غذا) مصرف گردند. از کودک بخواهید پیش از بلعیدن قرص را به خوبی بجود.
-در صورتی که برای کودک گرانول خوراکی مونته لوکاست (در شکل دارویی ساشه) تجویز شده است، کافی است محتویات ساشه را داخل دهان کودک بریزید و از وی بخواهید دارو را قورت دهد.
در صورت نیاز می توانید گرانولها را در مقداری کمی ماده غذایی نرم و سرد مانند ماست بستنی میوه یا سبزیجات له شده مخلوط نمایید و به کودک بدهید.
مصرف گرانول مونته لوکاست با غذا تداخلی ندارد. با این وجود از مخلوط کردن آن با نوشیدنی یا غذای گرم بپرهیزید.
-حتی در صورت کنترل علائم آسم و برطرف شدن علائم،مونته لوکاست را به صورت منظم و روزانه مصرف نمایید.
-در صورت فراموشی یک نوبت، نیاز به مصرف نوبت فراموش شده نمی باشد. نوبت های بعد را طبق روال سابق مصرف نمایید و از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.

توصیه ها
-در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک بمانید. زیرا لازم است روند بهبودی (خصوصاً در کودکان) توسط پزشک بررسی گردد.
-مصرف مونته لوکاست موجب تسکین فوری علائم آسم در زمان حمله آسم یا تنگی نفس نمی گردد. به همین خاطر چنانچه دچار حمله ی آسمی می شوید، لازم است پزشک اسپری های دهانی مناسب شرایط حاد حمله برای شما تجویز نماید و در صورت لزوم مصرف نمایید و همچنین لازم است تعداد نوبت های مصرف این اسپری را حتماً یادداشت نمایید تا بتوانید به پزشک اطلاع دهید.
-در صورتی که علائم آسم تشدید شد، یا نیاز شما به مصرف اسپری در شرایط خاص بیشتر از سابق شد، حتماً پزشک درمانگر خود را در جریان قرار دهید.
-مصرف دخانیات حساسیت و آسیب زیادی برای سلولهای ریه به همراه دارد و می‌تواند بیماری‌های تنفسی را تشدید نموده و بروز اثرات مثبت دارو درمانی را نیز کاهش دهد.
عوارض ناخواسته ی دارویی مونته لوکاست
-در صورت احساس درد در ناحیه ی شکم، احساس تهوع یا اسهال، چنانچه علائم پس از چند روز برطرف نشد و ادامه دار بود، حتماً به پزشک اطلاع دهید.
-در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید و با داروساز خود جهت معرفی داروی ضد درد مناسب شرایطتان مشورت نمایید.
در صورت ادامه دار شدن سردرد، به پزشک اطلاع دهید.
-در صورت بروز عفونت های گلو و قفسه سینه، تب و لک های قرمز پوستی به پزشک مراجعه نمایید.
-در صورت مشاهده ی علائم مشابه سرماخوردگی یا آنفولانزا همراه با گزگز و بی حسی دست و پاها، تنگی نفس و راش پوستی حتماً به پزشک مراجعه نمایید. زیرا این علائم می تواند ناشی از یک عارضه ی بسیار نادر اما مهم دارویی باشد.
توصیه های دارویی مونته لوکاست

در زمان حمله های آسمی نباید از این دارو استفاده کرد چون این دارو اثرات پیشگیری کننده دارد و در زمان حمله آسم بی تاثیر است.
-در صورتی که علائم آسم تشدید شد، لازم است به پزشک اطلاع دهید
-مصرف دخانیات همراه با مصرف این دارو ممنوع است
-قرص جویدنی این دارو حاوی فنیل آلانین می باشد.لذا در صورتی که بیمار (خصوصاً کودک) مبتلا به فنیل کتونوریا می باشد، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

دارو های هم گروه مونته لوکاست

 زفیرلوکاست

 زیلوتون

انجمن داروسازان ایران

تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود