اگر کودک شماعلائم زیر را داشته باشد ممکن است اختلال یادگیری داشته باشد:
۱-در فهمیدن و پیروی کردن از دستورالعملها مشکل دارد.
۲-در به یاد آوردن چیزی که به او گفته شدهاست، مشکل دارد.
۳-ضعف هماهنگی در راه رفتن، ورزش کردن یا مهارتهایی از قبیل نگه داشتن یک مداد دارد.
۴-وسایل مورد نیاز برای تکالیف را گم میکند یا جا می گذارد، مثل کتابهای مدرسه و …
۵-در فهمیدن مفهوم زمان، مشکل دارد.
۶-در مقابل انجام دادن تکالیف یا فعالیتهایی که نیاز به خواندن، نوشتن یا ریاضیات دارد مقاومت میکند یا دائماً نمی تواند تکالیف را بدون کمک قابل توجه کامل کند.
۷-اعتراض میکند، خصومت یا واکنشهای هیجانی شدید در مدرسه نشان میدهد. زمانی که تکالیف تحصیلی از قبیل تکالیف خانگی یا خواندن دارد، واکنش شدید هیجانی نشان میدهد
درباره اختلال یادگیری بیشتر بدانیم
اختلال یادگیری چیست؟
هر اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد، با توجه به سن و آموزش و هوش و یا براساس آزمونهای معیار خواندن و نوشتن و محاسبه، از آنچه انتظار میرود بسیار کمتر باشد، اختلال یادگیریتوصیف میشود.
اصطلاح اختلال یادگیری، از نیاز به تشخیص و خدمت به دانشآموزانی برخاستهاست که بهطور مداوم در کارهای درسی خود با شکست مواجه میشوند و در عین حال درچهارچوب سنی کودکان استثنایی نمیگنجند. ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوش آنها کمابیش عادی است، به خوبی صحبت میکنند، مانند سایر کودکان بازی میکنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط بر قرار میکنند. درخانه نیز یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار میکنند به خوبی انجام میدهند. لیکن توانایی لازم برای به جریان اندازی اطلاعات برای بیان کردن و به ویژه، نوشتن را ندارند. پس با توجه به مشخصات کلی این دانشآموزان، میتوان آنها را در گروه جدیدی به نام دانش آموزان با اختلال یادگیری قرار داد و گفت این دانش آموزان در یک یا چند فرایند روانی که به درک کردن با استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط میشود، اختلال دارند که این اختلال میتواند به شکل عدم توانایی کامل در گوش کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا انجام محاسبات ریاضی ظاهر شود.