آگنوزیا چیست؟

آگنوزیا چیست

جدول محتوایی

برچسب‌ها
(درباره اختلال حرکتی بیشتر بدانیم) آتروفی اختلال تیک اختلال کم توجهی اختلال یادگیری بیش فعالی بیماری مغز و اعصاب بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری کیاری یا کیاری تالیف دکتر نرجس جعفری تشنج تگاتارد حبیبه نژاد بیگلری داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی لاموتریژین چیست؟ در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود دومپریدون دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ریتالین ریسپریدون سدیم وال پرات سندرم عصبی همراه با حرکات اضافی چیست سیمیوال فلج مغزی فنوباربیتال فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص پردنیزولون كاربامازپين لوتیراستام مموری پاور مننژیت مُهره‌شِکافیا اسپینا بیفیدا مکمل ها نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویگاباترین پیراستام چکیده جامعی از کتاب تکامل نلسون کلوبازام یا سرسام

 آگنوزیا چیست

ادراک پریشی یا آگنوزیا به معنی ناتوانی درشناسایی اشیاء واشخاص می باشد،که لغت خود لغت آگنوزیا برگرفته از کلمه یونایی به معنی “فقدان دانش و آگاهی” می باشد

این بیماری یک اختلال نادراست که به دنبال آسیب به لوب گوشه مغز و لوب جداری ایجاد می گردد .فرد مبتلا به بیماری آگنوزیا،علاوه براختلال شناسایی درچهره و اشیاء و دیگر ادارک لامسه وشنوایی نیز دچاراختلال می شود.

اشکال مختلف بیماری آگنوزیا

آگنوزیای دیداری:

اغلب ما چهره افرادی را که از قبل می‌شناسیم، به راحتی تشخیص می‌دهیم، اما افرادی وجود دارند که نمی‌تواند چهره دیگران را حتی کسانی را که قبلا با آن‌ها مکالمه رودررو داشته‌اند، به یاد آورند.چنین افرادی مبتلا به عارضه ادراک پریشی چهره یا دیداری هستند.

دراین بیماری،بینایی فرد دچاراختلال شده وشخص به سختی میتواند اشیاء و کلمات و چهره ها را بازشناسایی کند.

آگنوزیای شنیداری:

دراین اختلال،شنوایی فرد دچار اختلال شده ودربازشناسایی صداها دچار اختلال است.این نوع اختلال خود شامل سه زیرشاخه می باشد که عبارتند از:

آگنوزیا اطلاعات کلامی –شنیداری:ناتوانی درشنیدن صحیح کلمات

آگنوزیا شنیداری:ناتوانی در شنیدن صداهای اطراف

ناتوانی در شنیدن موسیقی

آگنوزیای حسی:

دراین اختلال ،شخص به سختی می تواند از طریق تحریک حس های مربوط به لامسه اشیاء را درک کند.

علل تشکیل بیماری آگنوزیا

آگنوزیا معمولا در اثر آسیب به مناطق خاصی از لوب های پس سری یا آهیانه ای مغز ناشی می شود،که منجر به تخریب ویژه فرآیندهای شناختی شخص به میزان زیادی می شود. این آسیب ها عموما توسط بیمارهایی از قبیل:

-بیماری‌های مغزی مانند پارکینسون، هانتینگتون، اختلالات کروموزومی و…
-تومورها و کیست‌های مغزی
-برخی از انواع جنون و زوال عقل مانند آلزایمر
-بیماری‌های ویروسی که مغز را نشانه می‌گیرند، مانند HIV، سفلیس و…
-صرع و سکته مغزی و…

درمان ادراک پریشی یا آگنوزیا

اختلال ادارک پریشی درمان می‌شوند، اما اگر به‌موقع بررسی و پیگیری نشوند، ممکن است پیچیدگی‌هایی در درمان‌های آتی به‌وجود بیاید. حتی افرادی که این اختلال را در حادترین شکل ممکن تجربه می‌کنند، درمان می‌شوند.استفاده از دارو و مراجعه به رواپزشک نیز کمک بسیاری به درمان این بیماری خواهد کرد.

تحریریه وب سایت دکتر حبیبه نژاد بیگلری – فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود