همانژیوم چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

همانژیوم  hemangiomas هنگامی اتفاق می افتد که رگهای خونی اضافی ایجاد شوند. همانژیوم خارجی به عنوان یک لکه  قرمز بر روی پوست قابل مشاهده است.

این عارضه پوستی همچنین به عنوان ماه گرفتگی عروقی  یا همانژیوم نوزاد نیز شناخته می شوند ، معمولاً جدا از شکل ظاهری آن  مشکلی ایجاد نمی کنند و اغلب بدون درمان از بین می روند.

همانژیوم خارجی به صورت یک علامت قرمز در نزدیکی سطح پوست ظاهر می شود. برخی از مردم به دلیل ظاهر قرمز روشن آنها را “علامت توت فرنگی” می نامند. همانژیوم نیز می تواند در داخل بدن ایجاد شود ، اما در این مقاله مواردی که روی پوست ظاهر می شوند بررسی می شود

همانژیوم چیست؟

همانژیوم نوعی تومور خوش خیم است که رگ های خونی را تحت تأثیر قرار می دهد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که رگ های خونی بیش از حد در یک نقطه تشکیل می شوند.

همانژیوم ها معمولاً در چند هفته اول نوزادی ظاهر می شوند. بعضی از آنها به علت قرار گرفتن در عمق پوست مدت زمان بیشتری طول می کشد تا تظاهر پیدا کنند .

سریع ترین رشد همانژیوم سطحی کودک معمولاً در سنین ۱ تا ۳ ماهگی اتفاق می افتد.همانژیوم  معمولاً در ۳ ماهگی به ۸۰٪ از رشد  رشد  خود می رسند و بیشتر آنها در ۵ ماهگی رشد خود را به پایان می رسانند.

به طور معمول ، وقتی کودک در حدود ۱۲ تا ۱۵ ماهگی است همانژیوم شروع به کوچک شدن می کند  و در سن  3 تا ۱۰ سالگی  این لکه ها معمولا از بین می روند .

همانژیوم ممکن است در هر نقطه از پوست ایجاد شود ، اما اغلب در سر ، گردن و تنه ظاهر می شود. برخی از افراد عوارضی مانند درد و زخم را تجربه خواهند کرد.

دقیقاً میزان شیوع همانژیوم مشخص نیست ، اما یک تخمین نشان می دهد که ۴-۱۰ درصد از نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهند. نوزادان دختر بیشتر از نوزادان پسر به همانژیوم مبتلا می شوند.

این بیماری در کودکان نژاد قفقازی بیشتر دیده می شود و نوزادان نارس بیشتر از نوزادان با رشد کامل  این عارضه را نشان می دهند. عمق ، اندازه و شکل همانژیوم متفاوت است .

انواع

همانژیوم انواع مختلفی دارد.

همانژیوم مویرگی در نزدیکی سطح پوست ظاهر می شود. آنها وقتی ایجاد می شوند که تعداد زیادی مویرگ در یک نقطه تشکیل شوند . بافت همبند این مویرگها را با هم نگه می دارد. اگر گروه رگهای خونی بزرگ باشد ، ممکن است همانژیوم کمی بلند شده و دارای بافت اسفنجی باشد. این نوع از همانژیوم بیشتر در نوزادان دیده می شود.

همانژیوم غار مانند ، بر رگهای خونی لایه های عمیق زیر پوست تأثیر می گذارد. آنها هنگام گشاد شدن یا بزرگ شدن رگهای خونی بزرگ شکل می گیرند . این رگهای خونی به فشرده  در کنار هم قرار ندارند و وقتی خون فضاهای بین رگ های خونی را پر می کند ، همانژیوم غارمانند  ایجاد می شود.

همانژیوم مویرگی لوبولار زمانی بوجود می آید ، که رگهای خونی آنقدر زیاد باشد که یک توده ایجاد کند. این نوع همانژیوم می تواند به راحتی خونریزی کند.

افراد بالای ۳۰ سال غالباً دچار آنژیوم گیلاسی (خال قرمز) می شوند که به عنوان لکه کمپبل دی مورگان نیز شناخته می شود .انواع دیگر همانژیوم می تواند در داخل بدن ایجاد شود ، به عنوان مثال همانژیوم کبدی.

اندازه و شکل

بعضی از همانژیوم ها کوچک هستند ، در حالی که برخی دیگر منطقه وسیعی را پوشش می دهند. همانژیوماس معمولاً به صورت یک ضایعه منفرد با شکل مشخص ظاهر می شود. گاهی اوقات ، همانژیوم  به شکل  شکسته تر و بزرگتر ظاهر می شود. این لکه ها به ندرت ممکن است  در چندین مکان از پوست ظاهر شوند..

در ابتدای  ظاهر شدن همانژیوم ، اندازه آن و میزان  تراکم  رگ های خونی به سرعت افزایش می یابد. سپس ثابت باقی می ماند . بعد از چندین سال ، اغلب شروع به کوچک شدن می کند.

عوارض

همانژیوم معمولاً عارضه ای ایجاد نمی کند ، اما موارد زیر بسته به نوع آن امکان پذیر است:

درد

خونریزی بعد از خراش

عفونت

زخم در ۵-۲۵ درصد موارد

مشکلات لخته شدن خون

خونریزی : اگر فرد مبتلا به همانژیوم  دچار خراش جزئی یا بریدگی شود که روی پوست نزدیک به محل همانژیوم باشد  ممکن است باعث خونریزی شود.

زخم گاهی اوقات ممکن است زخم ایجاد شود. این می تواند دردناک باشد و ممکن است پس از ناپدید شدن همانژیوم جای زخم باقی بماند. پزشک ممکن است برای جلوگیری از عفونت ، آنتی بیوتیک تجویز کند.

همانژیوم که روی لب ایجاد می شود می تواند باعث ایجاد زخم شود. بهبود این موارد ممکن است زمان بر باشد. زخم می تواند تغذیه را مختل کند زیرا دردناک خواهد بود.

مشکلات چشمی : اگر همانژیوم در اطراف چشم ایجاد شود ، ممکن است به چشم فشار وارد کند و از رشد مناسب جلوگیری کند. ممکن است خطر مشکلات چشمی مانند آمبلیوپی ( amblyopia )  یا گلوکوم (glaucoma  )  وجود داشته باشد. پزشک برای کاهش این خطر ، همانژیوم را در اسرع وقت درمان می کند. 

سایر شرایطبعضی اوقات ، همانژیوم نشانه سندرم است که سایر قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد ، به عنوان مثال مغز ، قلب ، رگ های خونی یا چشم. پزشک برای بررسی علائم در طی رشد نوزاد معاینات منظم دوره ای را انجام خواهد داد..

اگرچه همانژیوم نوعی تومور ( تومور عروقی ) است .  تحقیقات انجام شده نشان می دهند  که به ندرت  همانژیوم گسترش می یابد و بعید است که سرطانی شود..

تشخیص

پزشک معمولاً می تواند همانژیوم را با مشاهده آن تشخیص دهد. به طور معمول ،همانژیوماس معمولاً هنگامی که کودک در حدود ۵-۱۰ سالگی است ، کوچک شده و از بین می رود..

پس از ناپدید شدن همانژیوم ، ممکن است لکی به جا بگذارند که شامل:

منطقه ای از پوست کمی روشن تر

رگهای خونی کوچک

کشیدگی و چین خوردگی پوست

کج و کوله شدگی پوست

جراحی زیبایی اغلب می تواند هرگونه اثر ناخواسته را بهبود بخشد.

درمان خانگی

افراد باید مراقب باشند که از خراشیدن یا مالش دادن  همانژیوم  جلوگیری کنند ، زیرا این امر می تواند منجر به خونریزی یا تشکیل زخم شود.

نکات زیر می تواند کمک کند:

برای جلوگیری از خشک شدن همانژیوم صابون را کنار بگذارید و از کرم های ساده و مرطوب کننده  استفاده کنید

در معرض نور خورشید قرار نگیرید

از ضد آفتاب با فاکتور بالا استفاده کنید

در صورت ایجاد زخم یا ایجاد تغییرات دیگر به پزشک مراجعه کنید

اگر همانژیوم شروع به خونریزی کرد:

حداقل ۵ دقیقه با یک پارچه تمیز فشار وارد کنید

اگر خونریزی متوقف نشد از کمک پزشکی استفاده کنید

اگر زخم ایجاد شود:

به دنبال کمک پزشکی باشید

محل را به طور مرتب با آب گرم ساده تمیز کنید و از مالیدن آن خودداری کنید

قبل از پوشاندن زخم با پانسمان نچسب ، بگذارید تا به طور طبیعی خشک شود

حتما به پزشک مراجعه کنید

تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود