لکه مغولی چیست؟

لکه‌ی مغولی چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

لکه ی مُغولی یا درمال ملانوسیتوز در پزشکی به لکه بزرگ مادرزادی به رنگ قهوه‌ای یا آبی یا کبود گفته می‌شود که معمولاً بر روی بخش پایین کمر و کپل نوزادان دیده می‌شود. این لکه‌ها بی‌آزار هستند و بیشتر در نوزادان در نژادهای تیره‌پوست و زردپوست دیده می‌شوند. این لکه‌ها می‌توانند در شانه، قسمت فوقانی پشت، بازوها، مچ دست، مچ پا، پا و قسمت جانبی شکم دیده شوند.

این لکه بزرگ ظاهری شبیه به کهیر پوستی دارد. لکه مغولی معمولاً سه تا پنج سال پس از به دنیا آمدن از میان می‌رود.

لکه مغولی اکثراً در میان مردم سیاه‌پوست و نژاد زرد به ویژه مغول‌ها، ژاپنی‌ها، کره‌ای‌ها و همچنین چینی‌ها، اندونزی‌ها، مالزی‌ها دیده می‌شود.

نوزادان سرخ‌پوستان آمریکا نیز دارای این لکه هستند. لکه مغولی در مردم سفیدپوست ۱-۱۰ درصد دیده می‌شود.

لکه های مغولی چگونه به وجود می آیند و چگونه باید آن ها را از بین ببریم؟

لکه های مغولی نوعی از رنگریزه است که معمولا هنگام تولد یا هفته های بعد از تولد ایجاد می شود. لکه های ایجاد شده هنگام تولد تقریبا متمایل به آبی و خاکستری هستند و این لکه ها معمولا بدون ضرر هستند.

لکه های مغولی چیست ؟

لکه های مغولی صاف بوده و شکل و شمایلی کاملا بی قانون دارند و معمولا چند هفته بعد از تولد ظاهر می شوند و این لکه ها به کبودی می گرایند و معمولا بدون رنگ هستند. نوع رنگ دار آنها آبی متمایل به خاکستری است و ممکن است از لحاظ سایز تفاوت داشته باشند.معمولا در قسمت پایین کمر و عضلات سرینی ظاهر می شوند و البته می توان آن ها را روی شانه ها، بالای کمر و سینه نیز مشاهده کرد و این لکه ها در طول زمان ناپدید می شوند و معمولا برای درمان آن ها از پماد نیز استفاده می شود.

لکه های مغولی چگونه است؟ چه چیزهایی این لکه ها را افزایش می دهد؟
لکه های مغولی ممکن است در هر فردی اتفاق بیافتد اما رواج آن بین نوزادان سیاه پوست آفریقایی بیشتر است , این لکه ها بین دختران و پسران برابر و یکسان است.

علت ایجاد لکه های مغولی چیست؟
گاهی اوقات در طول دوران جنینی، بعضی از رنگدانه های پوست شروع به تولید سلول هایی مثل ملانوسیت می کنند که معمولا روی سطح بالایی پوست ایجاد نمی شود. این مواد در لایه های عمیق پوست ذخیره می شوند و هنگام تولد نوزاد به رنگ لکه های آبی پوست ظاهر می شوند و میزان ملانین موجود در پوست، رنگ این لکه ها را تعیین می کند بنابراین نوزادانی که پوست بسیار تیره دارند، بیش از همه در معرض لکه های مغولی برجسته قرار می گیرند.لکه های مغولی معمولا چند سال بعد از تولد محو می شوند که معمولا بین دو سال تا شش سال می باشد. تحقیقات نشان می دهد که تقریبا ۴.۵ درصد از این کودکان تا دوران نوجوانی این لکه ها را دارند. لکه های مغولی اغلب با کبودی اشتباه گرفته می شوند، مخصوصا اگر روی قسمت های نامناسبی ایجاد شده باشد.

گاهی اوقات تشخیص آن بسیار مهم است زیرا ممکن است جان کودک را تهدید کند و باید بتوان لکه های مغولی را با کبودی ها تشخیص داد، این لکه ها دردناک نیستند و در طول زمان تیره تر می شوند.

علت لکه های مغولی در نوزادان سیاه پوست

عوامل ریسک بیشتر لکه های مغولی چیست؟

  • موکولیپیدوزیس
  • مانوسیدوزیس
  • سندروم ها

لکه های مغولی با چنین اختلالاتی در رابطه اند و پایدارتر، تیره تر و وسیع تر می شوند. در بعضی از موارد، لکه های مغولی را ممکن است با سیاهرگ ها در نوزاد اشتباه بگیرند و یکی دیگر از ارتباطات این لکه ممکن است با اختلالات موجود در عملکرد نامناسب ستون فقرات باشد اما هنوز تحقیقات آن را اثبات نکرده اند.

درمان هایی برای لکه های مغولی
لکه های مغولی معمولا آسیب زا نیستند، مگر این که به بیماری های متابولیک یا اختلال نامناسب عملکرد ستون فقرات مرتبط باشند و در موارد نادر این لکه ها تا مدت زیادی باقی می مانند.متخصص پوست در چنین شرایطی می تواند بهترین درمان را برای فرد تشخیص دهد. اگر در فرزند خود این لکه ها را مشاهده کردید، رشد آن را بررسی کنید و اگر ترس شما مربوط به خطر افتادن زیبایی است، راه های زیادی برای روشن کردن یا برداشتن این لکه ها وجود دارد.


منبع : ویکی پدیا

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود