سندرم گیلین باره

سندروم گیلن باره چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

سندروم گیلن باره به ضعف، بی حسی و گز گز منجر می شود و در نهایت می تواند موجب فلجی شود.

علت این بیماری ( سندرم گیلن باره) ناشناخته است، اما به طور معمول توسط یک بیماری عفونی مانند گاستروانتریت (التهاب معده یا روده) یا عفونت ریه ایجاد می شود.

سندروم گیلن باره نوعی اختلال نادر که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به اعصاب بدن حمله می کند، معمولا اولین علامتی که این سندروم در بدن ایجاد می کند گز گز و ضعف عضلات و اندامها است، این بیماری می تواند به سرعت در بدن بیمار مبتلا پخش و در نهایت کل بدن را بگیرد و بیمار را به فلج کامل برساند، در موارد شدید یک بیماری اورژانس محسوب شده و بیماران این دسته باید در بیمارستان بستری شوند.

هنوز علت دقیقی برای سندروم گیلن باره بیان نشده است، ولی تحقیقاتی که انجام شده نشان می دهد که معمولا این بیماری اغلب با یک بیماری عفونی مانند عفونت تنفسی و یا آنفولانزای معده همراه می شود.

درمورد درمان این بیماری سندرم گیلن باره هنوز درمان شناخته شده ای مطرح نیست ولی برخی از روشهای درمانی کمک می کنند که علائم بیماری کنترل شده و طول زمان بیماری کاهش پیدا کنند، اغلب بیماران پس از طی دوره، بهبود پیدا می کنند ولی در برخی افراد این بیماری اثرات طولانی مدت باقی می گذارد از جمله این اثرات، ضعف و خستگی را می توان نام برد.

شروع سندروم چگونه است

این بیماری اغلب با سوزن سوزن شدن و بی حسی در پاها شروع می شود و پس از آن به قسمتهای فوقانی بدن و بازوها گسترش پیدا می کند و در مواردی علائم از صورت و یا بازوها شروع شده و پس از مدتی با پیشرفت بیماری، از ضعف به سمت فلج می رود و بیمار دچار فلج می شود.

علائم بیماری سندرم گیلن باره

  • سوزن سوزن شدن، خارش و تیرکشیدن انگشتان دست و پا، مچ دست یا پا و قوزک ها
  • ضعف در پا ها که به سمت اندامهای فوقانی منتشر می شود
  • عدم توانایی در راه رفتن، عدم تعادل و یا ناتوانی در بالا رفتن از پله ها
  • مشکل در حرکات صورت مانند بلع، جویدن و یا صحبت کردن و یا حرکات چشم
  • کمردرد شدید که ممکن است شب ها بدتر شود
  • مشکل در کنترل عملکرد مثانه یا عملکرد روده
  • ضربان قلب سریع
  • فشار خون پائین یا بالا
  • مشکلات تنفسی
  • افرادی که به بیماری گیلن باره مبتلا می شوند به طور معمول بین هفته دوم تا چهارم بیشترین علائم را احساس می کنند

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم

سندروم گیلن باره با بی حسی، گز گز و ضعف عضلات همراه است ولی این علائم در برخی بیماری های دیگر نیز هست، اگر در انگشتان دست و یا پا احساسی از بی حسی داشتید که به سمت بدتر شدن می رود و یا به نظر می رسد به سمت دیگر اندامها کشیده شده و از بین نمی رود و یا علائم شدید مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید

همچنین اگر شرایط  زیر را تجربه کردید حتما با پزشک مغز و اعصاب در میان بگذارید

بی حسی که از انگشتان پا شروع شده و به سمت دیگر اندامها می رود و در حال افزایش است

ضعف و بی حسی که به سرعت در حال گسترش است

مشکل تنفسی و تنگی نفس در زمانی که در حالت خوابیده به سر می برید.

این مسئله را در نظر بگیرید که سندروم گیلن باره یک وضعیت حاد و اورژانسی است و حتما باید با سرعت نسبت به آن رفتار شود، اگر با هر کدام از علائم رو به رو شدید بلافاصله با یک پزشک مغز و اعصاب مطرح کنید.

سندرم گیلن باره چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص سندرم گیلن باره در ابتدا دشوار است. به این دلیل که علائم آن بسیار شبیه به سایر اختلالات عصبی یا شرایطی است که بر سیستم عصبی تاثیر می گذارند، مانند بوتولیسم، مننژیت یا مسمومیت با فلزات سنگین.

مسمومیت با فلزات سنگین ممکن است توسط موادی مانند سرب، جیوه و آرسنیک ایجاد شود.

پزشک ممکن است سوالاتی در مورد علائم خاص و سابقه پزشکی شما بپرسد. اطمینان حاصل کنید که در مورد هر گونه علائم غیرمعمول به پزشک خود بگویید و اگر بیماری یا عفونتی اخیرا و یا در گذشته داشته اید آنها را اطلاع دهید.

منبع: تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود