سندروم بورینگ اوپیتز

سندروم بورینگ اوپیتز چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

سندروم بورینگ اوپیتز چیست؟

سندروم بورینگ اوپیتز یک بیماری نادر است که رشد بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. بیشتر افراد با سندروم بورینگ اپیتز عمیقا تحت تاثیر ناتوانی ذهنی، تاخیر رشد و تشنج قرار میگیرند. بیشتر افراد متاثردارای سری با  اندازه و شکل نرمال و بدون آنومالی های مغز میباشند، اگرچه برخی دارای رشد غیر عادی سر میباشند. رشد غیرعادی میتواند منجر به یک سر با سایز کوچک( میکروسفالی ) و یک جمجمه غیرعادی به نام تریگونوسفالی شود، که به پیشانی ظاهر برجسته ای میدهد.آنومالی های ساختاری مغز میتوانند همراه یا بدون آنومالیهای سر ظاهر شوند. برای مثال فضاهای پر مایع نزدیک به مرکز مغز (بطن ها) ممکن است معمولا بزرگ (ونتریکولومگالی) شده یا بافتی که نیمه های راست و چپ مغز را به هم وصل میکند (کورپوس کالوزوم) میتواند به صورت غیر عادی باریک شود. جهش های ژن ASXL1 دلیل بروز بیماری می باشد. به دلیل علائم وسیع الطیف این بیماری بهتر است برای تشخیص آن به جای استفاده از پانل های ژنی از آزمایش تعیین توالی کل اگزوم آزمایشگاه مندل استفاده نمود. البته ژن مرتبط با این بیماری در پانل بیماری های چشمی نیز گنجانده شده است.

توصیف بیماری سندروم بورینگ اوپیتز

سندروم بورینگ اوپیتز یک بیماری نادر است که رشد بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. بیشتر افراد با سندروم بورینگ اپیتز عمیقا تحت تاثیر ناتوانی ذهنی ، تاخیر رشد و تشنج قرار میگیرند. بیشتر افراد متاثردارای سری با  اندازه و شکل نرمال و بدون آنومالی های مغز میباشند ، اگرچه برخی دارای رشد غیر عادی سر میباشند. رشد غیرعادی میتواند منجر به یک سر با سایز کوچک( میکروسفالی ) و یک جمجمه غیرعادی به نام تریگونوسفالی شود، که به پیشانی ظاهر برجسته ای میدهد.آنومالی های ساختاری مغز میتوانند همراه یا بدون آنومالیهای سر ظاهر شوند. برای مثال فضاهای پر مایع نزدیک به مرکز مغز (بطن ها) ممکن است معمولا بزرگ (ونتریکولومگالی) شده یا بافتی که نیمه های راست و چپ مغز را به هم وصل میکند (کورپوس کالوزوم) میتواند به صورت غیر عادی باریک شود.

مشکلات چشم که میتوانند بینایی را تحت تاثیر قرار دهند نیز در افراد با سندروم بورینگ اوپیتز ظاهر میشوند. افراد با این بیماری ممکن است چشمان بیرون زده(اگزوفتالموس) ، انحراف چشم (استرابیسم) ، چشم هایی که با فاصله زیاد از هم قرار دارند hypertelorism یا چشمهایی با گوشه های خارجی باز داشته باشند. افراد بیمار ممکن است نزدیک بینی شدید high  myopia یا آنومالی هایی در بافت حساس به نور در پشت چشم ( شبکیه) یا اعصابی که اطلاعات را از چشم ها به مغز میرسانند ( اعصاب بینایی ) داشته باشند. دیگر تفاوت های چهره ای که مربوط به سندروم بورینگ اوپیتز باشد شامل یک پل بینی صاف ، سوراخ های بینی که به جای اینکه به سمت پایین باشند ، شیب به سمت جلو دارند anteverted nares ، کمان حلقی بلند یا باز بودن سقف دهان ،یک شکاف در لب بالایی  cleft lip ،فک پایینی کوچک micrognathia ،گوشهای کوچک که به پشت چرخیده اند، یک نشانه مادرزادی قرمز nevus simplex روی صورت ( معمولا پیشانی) ، خط مو جلویی کوتاه با ابروهایی که با هم  در وسط رشد میکنند synophrys و موهای بیش ازاندازه در بدن و صورت hirsutism  که با افزایش سن افزایش میابند، میباشند. برخی افراد با سندروم بورینگ اوپیتز رشد ضعیفی پیش از تولد ( عقب ماندگی رشد درون رحمی ) دارند. طی نوزادی به کندی رشد کرده و وزن می گیرند و اغلب مشکلات شدید در بلع همراه با استفراغ مکرر دارند.

افراد با این بیماری اغلب موقعیت بدنی ویژه ای دارند، که به عنوان حالت سندروم بورینگ اوپیتز  شناخته می شود. این حالت شامل شانه های خمیده ، آرنج  و مچ  دستها  خم ،  موقعیت دست ها به همراه مچ ها یا تمام انگشتان زاویه دار بوده  و این زوایه به سمت خارج انگشت پنجم ( انحراف اولنار)  ، با پاهایی که معمولا مستقیم رشد میکنند، میباشد. افراد بیمار معمولا تا وقتی بزرگ تر شوند  حالت سندروم بورینگ اوپیتز را نشان نمیدهند. دیگر آنومالیها که از زمان تولد ظاهر میشوند ، شامل بدشکلی مفاصل در زانوها ، لگن یا دیگر مفاصل و بافت ماهیچه ای غیرعادی میباشند. افراد بیمار میتوانند عفونتهای مکرر و آنومالیهایی در قلب، کلیه یا دستگاه تناسلی داشته باشند. در موارد نادر یک نوع سرطان کلیه دوران کودکی که بعنوان تومور ویلمز شناخته میشود ، میتواند ایجاد شود. برخی افراد با سندروم بورینگ اوپیتز تا بعد از اوایل کودکی عمر نمیکنند ، در حالیکه دیگران تا دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی زنده میمانند. شایع ترین علل مرگ، مشکلات قلبی ، آنومالیهای حلق و مجاری تنفسی که منجر به توقف تنفس میشوند ( وقفه تنفسی مسدود کننده) و عفونت های ریه میباشند.

 فراوانی سندروم بورینگ اوپیتز

به نظر میرسد سندروم بورینگ اوپیتز یک بیماری نادر باشد ، گرچه شیوع دقیق آن ناشناخته است. بیش از ۴٠ فرد بیمار در مقالات علمی توصیف شده اند.

 دلایل سندروم بورینگ اوپیتز

سندروم بورینگ اوپیتز از طریق جهش هایی در ژن ASXL1 ایجاد میشود. این ژن دستورالعمل هایی برای ساخت یک پروتئین که در فرآیندی به نام  بازسازی کروماتین مشارکت میکند ، ایجاد میکند. کروماتین مجموعه ای از DNA و پروتئین هایی است که DNA را درون کروموزوم ها بسته بندی میکنند. ساختار کروماتین میتواند تغییر کند ( بازسازی شود) تا DNA  در حد ممکن محکم بسته بندی شود. ژن ASXL1 از طریق نقشش در بازسازی کروماتین ، فعالیت (بیان) بسیاری از ژنها را تنظیم میکند ، که شامل گروهی از ژن ها که به عنوان ژن های HOX شناخته میشوند و نقشهای اساسی در رشد پیش از تولد ایفا میکنند، میباشد. پروتئین ASXL1 میتواند بسته به نیاز ژنهای HOX را روشن (فعال) یا خاموش ( سرکوب) کند.

 الگوی توارث سندروم بورینگ اوپیتز

سندروم بورینگ اوپیتز یک بیماری اتوزومال غالب تلقی میشود، بدین معنی که یک کپی از ژن تغییر یافته در هر سلول برای ایجاد اختلال کافی است. در بیشتر موارد ، بیماری از جهش های جدید de novo در ژن که حین تشکیل سلولهای رده زایا ( تخمک یا اسپرم) یا در اوایل رشد جنینی ظاهر  میشوند، ایجاد میشود. این موارد در افرادی که هیچ تاریخچه خانوادگی از اختلال ندارند ، رخ میدهد. هیچ شخصی با سندروم بورینگ اوپیتز که فرزند داشته باشد ، شناسایی نشده است. ندرتا ، افراد با سندروم بورینگ اوپیتز ژن تغییر یافته را از مادر سالم خود که جهش را تنها در برخی سلولهایش ، (سلولهای تخمک و نه در دیگر سلولها) دارد ، به ارث میبرند. این پدیده به عنوان موزائیسم شناخته میشود.

هیات تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود