اثرات کمبود اکسیژن بر مغز چیست؟

جدول محتوایی

برچسب‌ها
آریپیپرازول چیست؟ اختلالات ژنتیکی به نام لوکودیستروفی اسپاستیسیتی، پاراپلژی، بیماری نرون حرکتی افسردگی سایکوتیک انوکساپارین چیست؟ دکتر حبیبه نژاد بیگلری بیماری HSP بیماری خود ایمنی بیماری میتوکندریال بیماریهای متابولیک چیست؟ بیماری پارکینسون بیماری کاناوان چیست؟ تری هگزیفنیدیل - آرتان تشنج حبیبه نژاد بیگلری داروهای ضد صرع داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی داروی توپیرامات چیست؟ داروی زیپکس چیست داروی ضد زوال عقل دکتر حبیبه نژاد بیگلری داروی نیترازپام چیست؟ درباره داروی لاکوزامید درباره داروی یونی ماید درباره منیزیم در درمان تشنج هایی که به سایر دارو پاسخ نداده است استفاده می شود درمان دمانس واسکولار دستور عمل اجرایی و ابزار غربالگری تکامل دونپزیل دکتر حبیبه نژاد بیگلری دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دکتر حبیبه نژاد بیگلریفوق تخصص مغز و اعصاب کودکان رقیق کننده خون شبیه هپارین سیبلیوم فوق تخصص مغز و اعصاب فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان فوق تخصص مغز و اعصای کودکان قرص رهاکین قرص ملاتونین چیست؟ لاکوزامید چیست؟درباره داروی لاکسا لوتیراستام لوپوس اریتماتوز نوار مغز چیست دکتر حبیبه نژاد بیگلری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویروس‌های هرپس سیمپلکس ویگاباترین کمک به درمان حمله های میگرن

اثرات کمبود اکسیژن بر مغز چیست؟

اکسیژن مورد نیاز بدن از طریق تنفس تامین می شود. برخی بیماری ها و آسیب ها مانع تنفس صحیح شده و ورود اکسیژن به بدن را کاهش می دهد. کاهش اکسیژن یک عارضه جدی است که همه اعضای بدن را درگیر می کند و بیش از همه روی عملکرد مغز اثرگذار است. اثرات کمبود اکسیژن بر مغز گاه غیر قابل جبران است. سلول های مغز سریع تر از بقیه بافت های بدن نسبت به کاهش حجم اکسیژن واکنش نشان می دهند و حتی منجر به مرگ بیمار می شوند.

علائم کمبود اکسیژن مغزی

هایپوکسی مغزی یا کاهش اکسیژن در مغز یک عارضه جدی است. برخی از بیماری ها نظیر مشکلات مادرزادی تنفسی، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مسمومیت با گاز، غرق شدن، کوهنوردی در ارتفاعات و … منجر به کاهش حجم اکسیژن خون و در نتیجه کمبود اکسیژن مغزی می شوند که با علائم شناخته شده ای همراه است.

تغییرات شخصیتی، رفتاری و شناختی

کاهش قدرت تمرکز، ضعف ادراکی، کاهش قوه تشخیص و قضاوت، عدم شناخت اطرافیان، از دست دادن حافظه، تغییرات خلق و خو همگی نشان دهنده کاهش اکسیژن در مغز از جمله لوپ فرونتال است. اگر چه این علائم در برخی بیماری های دیگر هم دیده می شود ولی برای تشخیص و درمان بیمار باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

عدم هماهنگی در حرکات

شاید بارزترین نشانه کمبود اکسیژن در مغز که موجب نگرانی اطرافیان می شود، از دست دادن توانایی حرکتی و هماهنگی در حرکات دست و پاهاست. عدم تعادل که به سرعت تشدید می شود یکی از نشانه های معمول در مرگ سلول های مغزی ناشی از کم شدن اکسیژن است. در این صورت فرد قادر به راه رفتن عادی نیست و کاملا نامتعادل حرکت می کند.

تند شدن ضربان قلب

به هر علتی که مغز نتواند اکسیژن مورد نیاز را در حد مطلوب دریافت کند، ضربان قلب سریع تر می شود. در واقع قلب با پمپاژ بیشتر و خون رسانی به مغز، سعی در افزایش اکسیژن رسانی به سلول ها را دارد. با مراجعه به مراکز درمانی بیمار تحت درمان با اکسیژن پر فشار قرار گرفته و ضربان به حالت عادی بر می گردد. در صورت عدم درمان خطر حمله قلبی فرد را تهدید می کند.

کمبود اکسیژن مغزی و غش

یکی از نشانه های کاهش اکسیژن مغز تهوع، تعریق و در نهایت غش کردن است. در واقع فعالیت های غیر ضروری بدن ناگهان غیر فعال می شود تا ارگان های حیاتی بتوانند اکسیژن باقیمانده را دریافت کنند. البته غش می تواند نشان دهنده بیماری های دیگری هم باشد.

کمبود اکسیژن مغز وکما

هنگامی که اکسیژن در مدت طولانی کم می شود بدن دچار یک حالت خواب، خاموشی، اغما و کما می شود. کاهش اکسیژن مغز به میزان بسیار زیاد فرد را در معرض کما قرار می دهد که در این حالت فرد هشیاری کامل خود را از دست می دهد. بیماری که به کما رفته واکنشی نسبت به تحریکات محیط نشان نمی دهد و قادر به حرکات ارادی اعضای بدن نیست. با اکسیژن درمانی می توان از آسیب های دائمی به مغز در کما پیشگیری کرد ولی در صورت بهبودی، بیمار با مشکلات مغزی زیادی روبرو می شود.

مرگ مغزی در اثر کاهش اکسیژن

در نهایت فردی که دچار کمبود اکسیژن شدید شده باشد دچار مرگ مغزی شده و دیگر قادر به تنفس نمی باشد. در اغلب موارد پس از کمای طولانی، مرگ مغزی رخ می دهد. آسیب شدید به سلول های مغزی و از بین رفتن کامل سلول ها منجر به این عارضه ناخوشایند است.

تحریریه وب سایت

تب و تشنج در کودکان
درباره مغز چه سوالاتی دارید؟
درباره مغزمان بیشتر بدانیم
بپرسید
مغزمان را بیشتر بشناسیم

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما به دیگر کاربران نمایش داده نمی شود